Bijela kuga

Bijela kuga

  • nedjelja 16. prosinca u 20 sati- „Bijela kuga“* režija Robert Raponja, Kazalište Virovitica

U predstavi igraju: Branka Bart, Katica Šubarić, Luka Stilinović, Vedran Dakić, Matko Duvnjak Jović, Selena Andrić, Anna Jurković, Monika Lanšćak, Tena Pataky, Lucija Subotić, Magdalena Živaljić Tadić, Domagoj Ivanković i Rea Kamenski-Bačun.

„Bijela kuga“ poetsko je realistička predstava o ljubavi kao jedinoj pokretačkoj sili koja može preoblikovati bližnjega te o tajnama koje krijemo u dubinama naših bića.

Školovana primalja Elizabeta, porijeklom Austrijanka, dolazi u selo kraj Bjelovara, gdje se susreće s kobnim posljedicama neznanja seoskih žena, koje nisu svjesne opasnosti koje ih čekaju u trenutku poroda ili „micanja“ ploda.

Radnja romana Dubravka Habeka i scenske adaptacije Beatrice Kurbel smještena je na kraj Prvog svjetskog rata kad u Bilogorskoj županiji vlada „bijela kuga“. Novorođenčad i žene na porodu umiru, natalitet pada… Centralne figure romana rastrgane su između osjećaja dužnosti i ‘sigurnosti’ i osjećaja ljubavi; Elizabeta ima zaručnika natporučnika Wolfganga koji joj je osigurao život u Klagenfurtu, ali ona želi ostati i pomoći neukim ženama u Bjelovaru.
Cijena ulaznice: 30 kn

SVE O PREDSTAVI: http://kazalistevirovitica.hr/predstava/dubravko-habek-bijela-kuga/

https://www.youtube.com/watch?v=buWLMiObXko

Designed by T-mark Vinkovci