Komedija u 4 čina po tekstu Joze Ivakića “Vrzino kolo”

Komedija u 4 čina po tekstu Joze Ivakića “Vrzino kolo”

u nedjelju 13. svibnja u 20 sati – komedija u 4 čina po tekstu Joze Ivakića: VRZINO KOLO* redatelja Vjekoslava Jankovića, koprodukcija s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu

Radi se o pitkom, dobro napisanom i zanimljivom tekstu koji ima jednu nevinost, iskrenost, ljepotu, a kako i ne, kad se radi o ljubavi, milovanju i voljenju. Sama radnja smještena je u varoš – urbano naselje te za razliku od većine tekstova koji se temelje na bogatstvu folklorne tradicije ovih prostora pokazuje i bogatstvo i postojanje „građanskog“ sloja.

Okosnicu radnje čine ljubavne zgode i nezgode začinjene elementima komedije karaktera i zabune te se tako na samom početku upoznajemo s likom Harmonikaša/Grabancijaša (Vladimir Andrić) koji u prologu najavljuje temu i svoju funkciju – kombinaciju Kupida i Lokija koji će usmjeravati emocije likova, ali im pri tome i otežavati posao obogaćujući i komplicirajući radnju. Radnja se odvija poput vrzinog kola u kojem s jedne strane sudjeluju stariji ženici matori Tutljo (Denis Brižić), kočoperni Čiko (Hrvoje Seršić), stari Rogonja (Goran Smoljanović), s druge strane udavače puštenica Julka (Matea Marušić), namiguša Kata (Katarina Baban) i ofrkuša Ljubica (Selena Andrić). Svima im račune mrsi zgodni, mladi i sposobni Ženskar Jotina (Ivan Ćaćić) dok radnju začinjavaju konobarica (Katarina Krištić), pomoćni harmonikaš (Zorko Bagić), harmonikaš (Andrej Pezić) te varošani i plesači (Folklorni ansambl Lisinski Vinkovci).

Nakon Pečuha, Budimpešte, Zagreba, Pečuha, Subotice, Splita ponovno pred vinkovačkom publikom!

Cijena ulaznice: 40kn

 

 

 

 

 

 

 

 

Designed by T-mark Vinkovci