Mjuzikl „Život za Život“

Ponovno u Vinkovcima u nedjelju, 30.travnja u dva termina: u 18:00 i 20:00 sati – rock-mjuzikl ŽIVOT ZA ŽIVOT autora Daniela Riccija, nadahnut životom sv. Maksimilijana Kolbea, u izvedbi ansambla Kolbe.

ULAZ SLOBODAN

Život za Život je duhovni rock-mjuzikl u izvedbi ansambla Kolbe. Mjuzikl je nadahnut životom poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Kolbe koji je uhićen 1941. i deportiran u koncentracijski logor Oswiecim/Auschwitz gdje je čudesnim djelom ljubavi okončao život. Fra Maksimilijan Kolbe bio je herojski brat franjevac konventualac, koji je u koncentracijskome logoru vlastiti život ponudio za spas života oca obitelji Franje Gajowniczeka, osuđenoga na smrt glađu, iz osvete za bijeg jednoga zatvorenika.

Mjuzikl je podijeljen u devet prizora, koji kronološkim redom prikazuju život poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana (Rajmunda) Kolbea. Svaki prizor zaključuje jedna glazbena tema. Prizori su obogaćeni pripovjedačem i video projekcijama, u svrhu boljeg i potpunijeg informiranja gledatelja i lakšega doživljaja konačne poruke mjuzikla.

Sveti Maksimilijan Kolbe
(Zduńska Wola, Poljska, 8. siječnja 1894. – Auschwitz, 14. kolovoza 1941.), bio je katolički svetac, poljski franjevac, utemeljitelj katoličke udruge Vojska Bezgrješne, junak Drugog svjetskog rata, franjevac konventualac.

Designed by T-mark Vinkovci