plesna predstava ESC ROOM

plesna predstava ESC ROOM

srijeda 17. u 20 sati – plesna predstava „ESC ROOM“ Plesna mreža Hrvatske

Koreograf(i) / autor(i) predstave: Natalija Manojlović i Ivana Đula

Izvođači: Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Anđela Bugarija

Produkcija: Petra Glad / ZPA

 

O predstavi: Escape room popularna je igrica čiji cilj je u određenom vremenu izaći iz zaključane sobe, timski rješavajući niz logički povezanih zadataka. Naša Escape room smještena je u običnu mladenačku sobu čiji je izlaz tek ulazak u virtualni svijet.

Kako bismo u taj svijet ušli, potrebno je proći postupak registracije. Sustav ne prihvaća različitost pa je tako postupak isti za sve, a unificiranost ne samo dobrodošla, nego i obavezna. Tri plesačice predstavljaju jedan lik. Sve su jedna i jednake. Ne znamo koja je original. Brisanjem i preuzimanjem identiteta omogućujemo izlazak iz sobe tj. ulazak u virtualni prostor, u virtualnu sobu.

Namijenjena mladima, ova predstava bavi se temom kompjuterskih igrica, koja je prepoznata kao problem njihove generacije. Generacija je to koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela u sjedećem položaju – ispred ekrana. U želji da suvremenu plesnu umjetnost približimo mladima, a kroz temu koja im je bliska, otvaramo pitanja posljedica ovakve zamjene prostora igre i druženja.

Što se događa kada umjesto izlaska van (u stvarni svijet), zakoračimo u (virtualni svijet)? Kada igr(ic)a postaje opasna? I tko je u poziciji prepoznati opasnost ako smo svi preuzeli virtualni identitet? Što je socijalno okruženje, a što iluzija socijalnog okruženja? I kako prepoznati pravi izlaz iz sobe?, pitanja su koja postavlja ova predstava.

KRATKI VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=uYbD-7FCGdo

CIJENA ULAZNICE: pretprodaja 25 kn / na dan predstave 35 kn / za grupe, škole, umirovljenike 20 k

Designed by T-mark Vinkovci