Ansambl

Vladimir Andrić

Vladimir AndrićVLADIMIR ANDRIĆ rođen u Vinkovcima 1984. godine. Od najranijeg djetinjstva “skače” po sceni i pred kraj osnovne škole postaje član amaterskog ansambla vinkovačkog kazališta gdje ostvaruje broje zapažene uloge u dječjim i večernjim predstavama.

Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli upisuje 2005. g. gdje je 2010. diplomirao kao jedan od najboljih studenata u klasi profesora Vlade Keroševića. Kao profesionalni glumac glumi u više od 30 predstava, također režira i piše predstave koje godinama uveseljavaju vinkovačku publiku.

Dobitnik je nagrade “Zoranov brk” za odigranu ulogu u predstavi “Nećeš razbojniče” na festivalu Zorana Radmilovića u Zaječaru. Bavi se režiranjem kratkih animiranih i igranih filmova i glazbenih video spotova. Autor je dugometražnog dokumentarnog filma “Ovčara, neispričana priča” i ono što je najvažnije … suprug je Katarine i tata male Ruže i Mile Andrić. 2020. dobitnik je Nagrade “Fabijan Šovagović” za najboljeg glumca 27. Festivala glumca. Od veljače 2021. obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja.


Matea Marušić

Matea MarušićMATEA MARUŠIĆ rođena je 1993. u Osijeku. 2012.g. završava Isusovačku Klasičnu gimnaziju u Osijeku. Tijekom srednjoškolskog školovanja pohađa klasični balet u HNK Osijek pod vodstvom Vuka Ognjenovića. 2012. godine upisuje Glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu te s odličnim uspjehom 2016. godine stječe diplomu, u klasi prof. Senada Bašića. 2020. završava Master studij na Akademiji umjetnosti Novi Sad u klasi prof. Borisa Isakovića.

2018. nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji “Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, ženska uloga” za ulogu Julke u “Vrzinom kolu”. 2019. za ulogu Laure u “Staklenoj menažeriji” dobiva Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji “Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, ženska uloga” te nagradu “Nada Subotić” na Festivalu glumca. Na IX. Bobijevim danima smijeha za ulogu Gabrelle u predstavi “Boeing, Boeing” dobiva specijalno priznanje za iskazivanje iznimnog komičarskog talenta. Matea je 2021. ulogom Julije u predstavi “Gospođica Julija” proglašena dobitnicom nagrade Zlatni studio, za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu. Trenutno igra u predstavama: “Boeing Boeing”, “Staklena menažerija”, “Pepeljuga”, “Ljubaf”, “Štajga”, “Gospođica Julija”, “Što žena umije”.


Vedran Dakić

Vedran DakićOd siječnja 2021. glumac pripravnik – VEDRAN DAKIĆ rođen 20.prosinca 1992. u Vinkovcima. Osnovnu i srednju školu završava također u svom rodnom gradu, pa glavom bez obzira upisuje Agroekonomski fakultet u Osijeku (nitko ne zna zašto) i ustraje u njemu pune 3 godine (nitko ne zna zašto) dok ipak ne odustaje kako bi se okušao u onoj nekakvoj glumi.
Diplomirao je 2020. godine na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Iza sebe ima 2 predstave; “Bijela kuga” i “Donjodravska obala” i veliki broj ispitnih produkcija. Pronašao je svoj poziv i razvio instantu ljubav prema glumi, ali mu je ipak najdraža uloga ona kod kuće, zaručnika i oca “Ćaće Jedana”.

Designed by T-mark Vinkovci