23. Festival folklora “ROBERT BAJTAL”

23. Festival folklora “ROBERT BAJTAL”

Događaj Repertoar

Folklorni ansambl “Lisinski” Vinkovci u suradnji s Gradom Vinkovci organizira 23. po redu Festival folklora „Robert Bajtal“. Memorijalni festival održava se tradicionalno svake godine u čast i sjećanje na našeg preminulog člana ansambla, Roberta Bajtala, čija je predanost i ljubav prema folklornom nasljeđu ostavila dubok trag u našoj zajednici. Kao i godinama do sad, ovaj je događaj pokazatelj cjelogodišnjeg rada i truda naših sekcija i gostiju izvođača, koji već 23. godinu za redom, oduševljavaju publiku, pokazujući neizmjernu ljubav prema folkloru, tradiciji, plesu i glazbi.

Festival će se održati u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine, u predivnom, novom ambijentu Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, s početkom u 20:00 sati.

Pripremljen je bogat program koji će obuhvatiti pojedinačne nastupe naših talentiranih sudionika, svaki u trajanju od 10 do 15 minuta. Gosti izvođači, ove godine, bit će KUD „Slavko Janković“ Rokovci-Andrijaševci, HKPD „Matija Gubec“ Tavankut, koji nam dolaze iz obližnje Srbije, Tamburaški sastav „San“ te će uz njih svoje plesne točke pokazati i sve sekcije našeg ansambla. Osim toga, na kraju koncerta, imat ćemo poseban trenutak u kojem će svi sudionici zajedno zapjevati nezaboravnu pjesmu “Dva vita čempresa”, simbol zajedništva i ljubavi prema našoj tradiciji, posvećena Robertu.
Ovim putem, izuzetna nam je čast pozvati sve građane naših Vinkovaca, kao i sve one koji dijele istu ljubav prema folkloru, da svojim dolaskom upotpune ovaj događaj.

ULAZ JE SLOBODAN

Designed by T-mark Vinkovci