Alan Ayckbourn: “GUJA U NJEDRIMA”, komedija

Alan Ayckbourn: “GUJA U NJEDRIMA”, komedija

Događaj Arhiva predstava

Guja u njedrima
Nedjelja 27. lipnja u 20:00 sati – komedija Alan Ayckbourn: GUJA U NJEDRIMA / Gradsko kazalište Požega
Redatelj: Rajko Minković
Uloge: Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić i Hana Hegedušić / Ružica Maurus

“Guja u njedrima” (“Snake In The Grass” 2002.) kazališni tekst poznatog i svjetski priznatog autora Alana Ayckbourna na zanimljiv i intrigantan način donosi dojmljivu i slojevitu priču.
Nakon trideset godina, Anabela dolazi u obiteljski dom gdje živi njena mlađa sestra Miriam koja je cijeli svoj život ostala uz oca. Neposredno prije smrti otac je neočekivano ostavio cijelo nasljedstvo Anabeli.
Alisa, njegovateljica pokojnog oca, ispriča joj kako je od Miriam dobila otkaz prije negoli je otac preminuo i tvrdi da je njena sestra ubila oca. Alisa prijeti i ucjenjuje kako će sve prijaviti policiji ukoliko joj se ne plati pozamašna svota novca kao kompenzacija za otkaz i šutnju. Dvije sestre, Anabela i Miriam, ujedinjuju se u odluci da pokušaju riješiti problem s ucjenom.
Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između tri žene kompleksnih i „pomaknutih“ karaktera. U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

TRAJANJE: 90 min.
CIJENA ULAZNICE: pretprodaja 45 kn / na dan izvedbe 55 kn / PK 35 kn

Designed by T-mark Vinkovci