ČESTITAMO VAM SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE!

logo- svjetski danHrvatski centar Assitej, 20. ožujka obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, pod sloganom „Povedite dijete u kazalište“.

Ove godine, središnju svečanost organiziramo u suradnji sa Gradskim kazalištem Zorin dom u Karlovcu te Hrvatskim centrom Unima, koji 21. ožujka obilježava Svjetski dan lutkarstva.

Ovogodišnji program u Karlovcu zamišljen je kao više različitih aktivnosti i javnih nastupa 19. i 20. ožujka 2016. Osim izvedbe predstave „Matilda“ HNK iz Šibenika, Okruglog stola sa temom „Pozicija kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj“, ansambl Zorin doma izvesti će i predstavu „Veliko pužovanje“. Također je predviđen prijem za uzvanike kod gradonačelnika grada Karlovca i zajednička svečana sjednica Upravnih odbora HC Assitej i HC Unima.
Ove godine hrvatsku poruku napisala je Ana Prolić, dramaturginja i redateljica u kazalištu za djecu i mlade.
U prilogu vam šaljemo svjetsku i hrvatsku poruku te ovogodišnji logo Svjetskog Assitej-a. Molimo vas da ih objavite na vašim internetskim stranicama i društvenim mrežama te toga dana pročitate u vašim kazalištima prije počatka izvedbi.

Srdačan pozdrav,
Predsjednik Hrvatskog centra ASSITEJ
Leo Vukelić

Designed by T-mark Vinkovci