Humanitarna priredba povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Uz sav razvoj tehnologije i napredak u medicini, medicinske sestre i tehničari su i dalje ostali neizostavan dio svakog medicinskog tima, nosivi stupovi pružanja medicinske pomoći. Odabirući ovaj poziv pristaju na razna odricanja i zbog toga zasluženo jednom godišnje slave svoj dan – Međunarodni dan sestrinstva koji se u cijelom svijetu slavi 12. svibnja.

Ovim putem pozivamo Vas da nam se pridružite u obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva u Vinkovcima. 11. svibnja 2017. godine u 19 sati u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci  za sve medicinske sestre i tehničare, kao i one koji im se svojim sudjelovanjem i donacijom žele odužiti za sav požrtvovan rad, glazbenom uvertirom će proslavu otvoriti Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci, a predstavu “Čaj za dvije” igrat će Kazalište Mika Živković Retkovci. Poslije predstave družit ćemo se uz domjenak.

“Čaj za dvije” duhovita je i vrlo simpatična predstava čija je radnja smije­šte­na u dom za starije i nemoćne osobe. U predstavi pratimo štićenicu doma – veliku glumicu i prvakinju drame kojoj u sobu zbog premalih kapaciteta dovode seljan­ku – jednostavnu, priprostu ženu. Gledajući ju, zabavit ćete se i nasmijati, no ona će zasigurno pobuditi i neka nova razmišljanja i dati odgovor na pitanje – imaju li prvakinja drame i seljanka išta zajedničko bez obzira na suprotnosti koje ih na prvi pogled karakteriziraju?

Proslava će biti humanitarnog karaktera, a novac prikupljen od donacija posjetitelja ići će medicinskim sestrama i tehničarima OŽB Vinkovci kojima je to potrebno.

Cijena ulaznice za ovu proslavu nije određena nego su svi pozvani da doniraju onoliko koliko mogu. Na ulazu će biti postavljena kutija u koju će svi posjetitelji moći ubaciti određeni iznos koji smatraju prikladnim.

 

Organizator: Podružnica HUMS OŽB Vinkovci

Designed by T-mark Vinkovci