IZLOŽBA: Đuro Smolčić – Traženje smisla

U okviru Dana Matice Hrvatske, ogranak Vinkovci, 17. listopada 2016. u 19:00 sati u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci održat će se otvorenje izložbe skulptura Đure Smolčića.

                Uvijek mi je razmišljanje i inspiraciju davalo drvo i kamen. Uz dugo promatranje jednoga i drugoga, teško se bilo odlučiti što više lijeni pažnju i prirasta srcu i duši nadahnuća.
                Činjenica je da sam samim podnebljem vezan uz drvo, više nego uz kamen, drvo mi je postala vječna inspiracija i poveznica između zemlje i neba.
                Kada se oslonite na stoljetni hrast, a pogled dignete u nebonosne grane, morate osjetiti kako vam se duša i ljubav stapa sa tim čvornatim, ali veličanstvenim ukrasima neba.
                I zato je drvo postalo jedan veliki dio mog života, čini mi se da zajedno hodamo kroz vrijeme i prostor, da zajedno starimo, ali i otimamo od zaborava ljepotu i snagu povezanosti čovjeka i drveta.
                Ali ne treba zaboraviti ljepotu i snagu podzemne krošnje, koja iz bogate zemlje crpi sokove i daje snagu i ljepotu tim nebeskim ukrasima.
                Sa drvetom se rađa, sa drvetom se živi, sa drvetom se stari i umire.
                Sa drvetom se i na zadnje putovanje odlazi.

Đuro Smolčić

Izložba se može pogledati do 7. studenog 2016.

djuro-smolcic-izlozba-2016-1 djuro-smolcic-izlozba-2016-2

Designed by T-mark Vinkovci