komedija AUDIJENCIJA

komedija AUDIJENCIJA

U nedjelju 19. studenog u 20 sati komedija AUDIJENCIJA režija Dražen Ferenčina, Kazalište Virovitica

IGRAJU: Goran Koši i Draško Zidar

CIJENA ULAZNICE: 40 kn

Audijencija je Havelov mali politički satirikon iz doba kulta ličnosti. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor, krije u sebi puno više  od puste razmjene, skoro pa, najobičnijih obiteljskih informacija ili muških tajni. Ta mala“ razgovorna partija šaha“ negdje ispod površine nudi zapravo tragikomičnu sudbinu mnogih tzv. malih ljudi, koji su pristali biti dio jednosmislećeg i u konačnici represivnog aparata i onih koji na to nisu pristali.
Sam tekst na zanimljiv i humoran način problematizira kako se osjećaju i što rade oni koji su pristali  na to da netko drugi misli umjesto njih i da budu sluge-robovi tuđih ideja i misli pa u konačnici postaju zapravo žrtve takve odluke jer njihov život više i nije njihov. Pitanje svih pitanja u tim odnosima je da li je veće razočarenje onih koji su za lojalnost dobili premalo ili onih koji za neslaganje nisu ni očekivali ništa drugo osim kazne, napisao je o predstavi jedan od  protagonista na virovitičkoj pozornici glumac Draško Zidar.
Predstava potiče na razmišljanje da li će te se nekim idejama koje po Vašem mišljenju (ako ga smijete imati) nisu dobre suprotstaviti ili će te kao dobar „vojnik partije-stranke“ samo klimnuti glavom i nakon par godina klimanja dobiti gastritis!? Vjerujemo da će te u nekim trenutcima osamljenosti u tišini svoje sobe ili u osamljenom kutu svoje omiljene gostionice u sebi pronaći i Sladeka i Vaneka, a onda sami odlučite kome od njih više nalikujete, zaključio je Zidar.
Redatelj predstave je Dražen Ferenčina, a igraju Draško Zidar i Goran Koši koji će vas još jednom, ne sumnjamo, oduševiti
izvedbom.

Designed by T-mark Vinkovci