“Korak po korak do čiste planete”

“Korak po korak do čiste planete”

Događaj Arhiva predstava

Korak po korak do čiste planete, predstava za djecu

U subotu 10. travnja u 11:00 i u 12:00 sati

Predstava za djecu Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac „Korak po korak do čiste planete“

Tekst: Petra Cicvarić Režija: Peđa Gvozdić
Glume: Lovorka Trdin i Andro Damiš

Kroz zabavnu i edukativnu predstavu naši najmlađi moći će saznati gdje odložiti koje smeće te kako ga što više smanjiti u svakodnevnom životu. Uz puno smijeha i zabave kroz priču vodit će vas naši junaci Ružica eko-ratnica i njezin prijatelj Dino.

Osim svjesnog odlaganja otpada, tijekom rada na predstavi shvatili smo da želimo otići korak dalje od samog recikliranje te smo se pozabavili ekološkim principom “5R”: refuse, reduce, reuse (+repair), rot. S obzirom na ogromne količine smeća, prvenstveno plastike koja se nalazi u našim šumama, morima i rijekama, u svijetu se pojavio pokret “Zero Waste”, odnosno pokret “Nula otpada”.
Nastojeći provesti tu ideju u ovoj predstavi odlučili smo ne stvarati novi otpad, ne kupovati ništa novo, nego svu scenografiju i kostimografiju napraviti od starih scenografija koje ne koristimo te ju prebojiti i prenamijeniti, odjeću kupiti u second hand shopu, a rekvizitu napraviti od “otpada”. Nadamo se da ćemo i u nekome od najmlađih gledatelja probuditi eko-ratnika koji će savjesno brinuti o našoj planeti jer na kraju krajeva – ovaj planet ostavljamo njima…

Cijena ulaznice: pretprodaja 20 kn, na dan izvedbe 25 kn
TRAJANJE: 40 min.

Korak po korak do čiste planete, plakat

Designed by T-mark Vinkovci