Monodrama “Izvedba je…”

Monodrama “Izvedba je…”

Događaj Arhiva predstava

Monodrama "Izvedba je..."

Nedjelja, 4. rujna u 20:00 sati – monodrama Nataše Veselinović “Izvedba je”…

Ulaznica: 10,00 kn

Trajanje: 45 min.

Monodrama „Izvedba je…“ autorski je, autobiografski, scensko-izvedbeni projekt kojemu je cilj približiti publici sliku kazališnog svijeta, procesa stvaranja kazališnog djela i osobe/glumca sa svim svojim nesigurnostima i potencijalnim problemima. Glumac, u ovom smislu, nije ništa više niti manje, nego osoba sa svojim poteškoćama koji predstavlja pasivno društvo te se ovom predstavom želi potaknuti promjena ka aktivnoj sredini.
Iz tog razloga, za ovu predstavu glumica obavlja poslove redatelja, scenografa, kostimografa, blagajnika, tehničara, dramaturga… Zapravo, jedna osoba zamjenjuje cijeli autorski tim. U skladu s tim razbijaju se predrasude o glumcima i samoj glumi. Gledateljima se otvara svijet iza kulisa gdje se krije naporan rad, kreativnost i prije svega ozbiljnost. Ovakva „mala“ diplomska predstava trebala bi preuzeti inicijativu profesionalne naravi. Ona nudi poticaj i motivaciju za proizvodnost takvih vrsta izvedbenih umjetnosti.

„Izvedba je…“ mješavina je psihologije i povijesti, odnosno iskaz o jednom prijeđenom putu i ponovno nađenom Ja. Ona je autobiografska, autorska monodrama kojoj je cilj razbiti barijere između glumca i osobe, odnosa Ja i Ti. To se događa na način da su prisutna dva lika u jednom. Prvi je osoba koja govori o svom životu, zakamufliran biva na sceni i na komičan način prezentira svoje „psihološke“ probleme. Drugi lik, iliti onaj drugi dio ličnosti je ono što Prvi lik želi biti. On je unutarnji, direktan, iskren i izbija na površinu. Drugi lik je temeljen na replikama iz raznih djela A. P. Čehova koji se neodoljivo uklapaju u tematiku monodrame, grada u kojemu glumica živi i građana općenito.

Designed by T-mark Vinkovci