Noć kazališta 2016.

Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ Vinkovci za Noć kazališta 2016. pripremilo je dvije predstave: predstavu za djecu u prijepodnevnom terminu te predstavu za odrasle u večernjem terminu. Noć kazališta održava se 19.11.2016. (više na http://www.noc-kazalista.com/o-projektu/)

 

18. 11. UVOD U 8. NOĆ KAZALIŠTA

U 20 sati humornadrama L. Lunari: ČEKAONICA d.o.o.
režija Ivana Peroš, Kazalište Zorin dom Karlovac

plakat-cekaonicaIgraju:  Ivan Ćaćić, Peđa Gvozdić, Vanja Gvozdić, Giulio Settimo

Što se može dogoditi na jedan najobičniji dan, kada trojica, svaki iz svojeg dijela grada krenu obaviti različite poslove i njihovi putevi se spoje na najobičnijem mjestu? Potencijalno najneobičnije situacije. Situacije u kojima sudjeluju profesor koji je upravo dovršio svoj krimić, kapetan koji dolazi na poslovni dogovor i poduzetnik koji ima sastanak sa stanovitom “damom”. No naizgled svakodnevica ovaj put ne ostaje samo na tome…uskoro će se suočiti sa događajima koji su od životne važnosti. Doslovno.

————————————————————————————————————————————————————————–

19. 11. – 8. NOĆ KAZALIŠTA

U 11 sati H. C. Andersen/S.Vadla: MALI I VELIKI NIKOLA
režija Silvije Vadla, Gradskog kazališta Sisak

face-nikolaIgraju: Silvije Vadla, Marko Hergešić, Filip Detelić, Ivan Grčić, Nataša Kopeč

Bajka H. C. Andersena pripovijest je o ljudskoj pohlepi. U današnja vremena u našim prostorima pohlepa i bahatost su, na žalost, postali jednaki uspjehu i uvažavanju. Veliki Nikola kojeg tako nazivahu zbog njegovog bogatstva, prepoznatljiv je lik sa smog vrha društvenih kronika, crvenog tepiha, dodjele priznanja, dok je Mali Nikola pak nimalo malen heroj iz svakodnevne borbe za opstanak u ovom društvu što je okrutnije od afričke savane, ne uvijek bez grijeha, jer sve mu nalaže da bi se trebao ugledati u Velikog.

****

U 20 sati Blaženka Slovenec: POSLOVICE BABE MARTE ILI KAKO OSTATI SINGLE
režija Silvije Vadla, Gradskog kazališta Sisak

baba-m-webIgra: Antonia Šašo

Godišnji odmor je za većinu zaposlenih ljudi novo rođenje, novi početak, pa je stoga slatko smijati se „porođajnim mukama“ od trideset dana. Iz dana u dan naša „najcrvenokosija“ urbana junakinja, duhovito se konzultirajući s babom Martom i zamišljajući ponekad Mr. Idealnog prolazi kroz razne teme od šminkanja, preko wellnessa ili vjenčanja do napasnih derišta na plaži, rastrgana vlastitim nesavršenostima i svjesna svojih individualnih kvaliteta, a ponekad i nadkvaliteta.

 

Designed by T-mark Vinkovci