Premijera “Tri praščića” – izvrstan odaziv publike

Premijera “Tri praščića” – izvrstan odaziv publike

U subotu, 4. ožujka 2023. premijerno je izvedena predstava za djecu TRI PRAŠČIĆA za koju je prema motivima bajke J. Grimma tekst napisao i režirao Vjekoslav Janković.

Zbog velikog interesa publike, predstava je izvedena u dva termina i pogledalo ju je više od 400 gledatelja. Ovo je druga po redu obnova navedene predstave – prva premijera održana je 2009.; prva obnova 2015. god. Nakon fantastične reakcije publike možemo očekivati brojne izvedbe i gostovanja.

Scenografija: Dubravko Mataković
Kostimografija: Saša Došen
Video projekcija: Željka Fuderer Levak
Glazba: Ivica Duspara
Idejno rješenje plakata: Dubravko Mataković
Idejno rješenje programskog letka: Mirela Andabak
Uloge:
Vladimir Andrić – Kupusić
Vedran Dakić – Blatko
Katarina Šestić – Pametnica
Josipa Oršolić – Glištun Gmižić
Zorko Bagić – Vučko

Tri praščića jedna je od najpoznatijih dječjih priča koja govori o lijenosti, brzopletosti, lakomislenosti, ali i o zaboravljenom i iznova pronađenom zajedništvu i prijateljstvu. Osim što se u predstavi govori o odrastanju, sazrijevanju i potrebi da podržimo jedni druge, ona ima i važan ekološki trenutak – govori o štetnosti otpada i o potrebi njegovog skupljanja i pametnog odlaganja.

U davna, pradavna vremena u gradu su živjela mama gica i njezina tri praščića; Blatko, Kupusić i Pametnica. Njihova imena odgovaraju njihovim navikama pa je tako Blatko napravio kuću od blata, Kupusić od kupusa, no niti jedna nije dugo potrajala. Sva tri praščića spas od vuka pronašla su u kućici koju je napravila Pametnica; naravno- od cigle.

Izvedba zakazana za 25. ožujak u 11 sati na žalost neće biti održana. Povrat novca za kupljene ulaznice na blagajni kazališta .

Designed by T-mark Vinkovci