“Rekli su nam da neće preživjeti”, projekcija dokumentarnog filma

“Rekli su nam da neće preživjeti”, projekcija dokumentarnog filma

Događaj Arhiva predstava

U subotu, 16. listopada, u 18:00 sati biti će prikazan kratki dokumentarni film „Rekli su nam da neće preživjeti‟ o djeci koju su liječnici htjeli pobaciti zbog njihove dijagnoze.
Producent iza ovoga višestruko nagrađivanog filma je neprofitna udruga „Pro-Life Champions‟ koja je u susretu sa ženama u kriznim trudnoćama naišla na mnoga negativna iskustva s liječnicima koji bi često zbog čak i najmanje „anomalije‟ poticali trudnice na pobačaj, a nerijetko bi ih poticali na pobačaj i kad bi trudnoće bile uredne.

U ovom 30-minutnom dokumentarnom filmu, 12-ak obitelji svjedoči o svojim negativnim iskustvima s liječnicima koji su zbog djetetove dijagnoze anencefalije, trisomije 18 ili Downova sindroma hladno savjetovali pobačaj, uvjeravajući ih kako takva djeca ionako neće preživjeti. Prema dokumentarcu, čak 2/3 američke djece kojima je dijagnosticiran Downov sindrom biva pobačeno, pri čemu je očito koliko je ovakav tip pobačaja povezan s eugenikom i eutanazijom. Nakon prikazivanja navedenog dokumentarca uslijedit će kratka svečanost te svjedočanstvo jedne obitelji.

Video-najava:

Organizatori događaja: Inicijativa 40 dana za život Vinkovci u suradnji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić Vinkovci

ULAZ SLOBODAN

Designed by T-mark Vinkovci