Slučajno prijateljstvo

Slučajno prijateljstvo

Režija i dramaturška obrada:
Frana Marija Vranković

Oblikovanje scene, plakat i dizajn knjižice:
Dubravko Mataković

Eugen Kovač, profesor filozofije i njemačkog jezika: VINKO KRALJEVIĆ
Štef Pelin, vodoinstalater i poslovni čovjek: VLADIMIR ANDRIĆ
Ivan Sapunica, konobar te budući vlasnik hotela i političar: IVAN POKUPIĆ / ZORKO BAGIĆ
Katarina Pelin, Šefova žena i buduća novinarka: MARTINA BILJAN
Barbara Muvara, prijateljica Štefove žene i buduća profesorica: MARTINA STJEPANOVIĆ

Inspicijent: Zorko Bagić
Šaptač: Bruno Vendling
Majstor svjetla i tona: Stjepan Andabak
Majstor pozornice i fotograf: Boris Suhovski
Tehnička ekipa: Boris Suhovski i Bogdan Pjevac

Premijera: GK “Joza Ivakić” Vinkovci, 29. siječnja 2016.

Kada su se u Domovinskom ratu na fronti upoznali Eugen i Štef, nisu mogli ni zamisliti kako će ih njihove odluke dovesti do današnjeg vremena te koliko će se njihovi životi promijeniti. Već prije bojišnice imali su oni različit način izražavanja i interese, međutim brzo su se sprijateljili. Dobivši obavijest da mu je vodoinstalaterska kompanija u kojoj je radio propala, Štef napušta vojsku i vraća se kući svojoj ženi Katici. Nakon mirne reintegracije prestaje se dopisivati s Eugenom, koji se nakon Rata vratio predavati u gimnaziju u kojoj je predavao njemački i filozofiju.

Eugen i Štef ponovo se susreću 2010. godine u Zagrebu, kada upoznajemo drugačijeg Štefa. Postao je oportunist i poslovni čovjek upitnog morala koji se istresa na svog radnika, konobara Ivana. S druge strane Eugen je na rubu egzistencije, predaje u gimnaziji, piše doktorat i jedva sklapa kraj s krajem. Štefova žena Katica i njezina prijateljica Barbara razmišljaju samo o šopingu i modi, a u slobodno vrijeme studiraju.

Konobar Ivan u sljedećih je pet godina napredovao te je postao vlasnik hotela u Opatiji i predsjednik političke stranke S.A.N. (Stranke apsolutnog napretka). Štef i Katarina su se rastali te je on u braku s bivšom najboljom prijateljicom svoje žene, Barbarom. Katarina je pak tad u vezi s Ivanom, bivšim Štefovim konobarom. To je svijet u kojem Eugen više ne može pronaći svoje mjesto.

FOTOGRAFIJE:

VIDEO:

KRITIKE:

– Alen Biskupović, Kazalište.hr

Designed by T-mark Vinkovci