Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu nagrade „Mali Marulić“

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT, organizator Festivala hrvatske drame za djecu, „Mali Marulić“ s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu objavljuje

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade „Mali Marulić“

I.

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti izveden ili objavljen do travnja 2017. godine kada će se održati 10. festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst.

Gradskom kazalištu lutaka Split treba dostaviti tri ispisana primjerka teksta i jedan na CD-u, te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), na kojoj je ispisana šifra, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona).

II.

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija koju imenuje ravnatelj GKL-a Split i festivala „Mali Marulić“.

III.

Tekstovi se šalju na adresu: Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1, 21000 Split, s naznakom za Nagradu „Mali Marulić“. Natječaj je otvoren od 11.travnja 2016. do 8.siječnja 2017.

IV.

Nagrade se objavljuju i uručuju na Festivalu hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“ 2017. godine.

V.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i to:

Prva nagrada:                                   15.000,00 kn

Druga nagrada:                                10.000,00 kn

Treća nagrada                                  6.000,00 kn.

 

U Splitu, 11.travnja 2016.

Designed by T-mark Vinkovci