Komedija “Balon” – ODGOĐENO

Komedija “Balon” – ODGOĐENO

Odgođeno Arhiva predstava

Predstava “Balon”, zakazana za četvrtak 24. veljače u 20:00 sati ODGAĐA se do daljnjeg. O novom terminu predstave obavijestit ćemo vas na vrijeme.

Komedija "Balon"

Komedija Mate Matišića: BALON, HNK u Zadru
Mate Matišić
Režija: Zoran Mužić

ULOGE:

Filip: Alen Liverić
Inspektor, Šacko, Susjed: Davor Jureško
Žena: Žana Bumber
Nives, Šackova žena: Petra Težak

Predstava je premijerno izvedena 23. ožujka 2018. godine uz sjajne reakcije publike i medija. Na 11. Festivalu regionalnih kazališta PROLOG u Sisku 2018. godine predstava je osvojila Nagradu publike za najbolju predstavu festivala.

U svom djelu BALON, Matišić dovodi u pitanje samu svrhu kazališta, percepciju kazališnih žanrova kakve poznajemo i njihovu upitnu mogućnost djelovanja na suvremenog gledatelja. Usprkos skepsi u moć kazališta, autor uspijeva pokrenuti glumačku igru i oskudnim scenskim rekvizitarijem stvara bogatu i intenzivnu predstavljačku lepezu. Drama, komedija karaktera, komedija zabune, melodrama, pučko kazalište – žanrovi su koji se izmjenjuju u predstavi te istovremeno stvaraju koherentni kazališni događaj koji na kraju predstave stavlja gledatelja u sućutnu poziciju, kako za glavnu junakinju, tako i za kazalište samo.

Maestralna gluma, odlična režija i izvrstan tekst garancija su za odličnu kazališnu večer. Predstava će istovremeno dirnuti i nasmijati publiku do suza.

VIŠE NA: https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/balon/1

VIDEO NAJAVA:

Trajanje: 80 min.

Cijena ulaznice: 40 kn u pretprodaji/ 50 kn na dan predstave

Designed by T-mark Vinkovci