Uručene nagrade “Joza” za 2021. – jedinstvene nagrade vinkovačke kazališne publike

Uručene nagrade “Joza” za 2021. – jedinstvene nagrade vinkovačke kazališne publike

Svečanost dodjele nagrade "Joza" za 2021. godinu
Dodjela nagrade “Joza” za 2021. godinu (Foto: Dražen Bota)

Javnosti su u petak, 18. veljače 2022. predstavljeni dobitnici NAGRADE JOZA na svečanosti uručenja nagrada u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci.

Posebna je to nagrada na hrvatskoj kazališnoj sceni jer jedino u Vinkovcima publika tijekom cijele godine ima priliku glasovati putem kupona, koji svaki gledatelj dobije uz kupljenu ulaznicu. A glasovalo se za: najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

Od 77 muških uloga, u 10 različitih predstava u produkciji GK Joza Ivakić Vinkovci, 6 za odrasle i 4 za djecu, najviše glasova publike u kategoriji najbolji glumac dobili su Marijan Josipović u predstavi za djecu i Vladimir Andrić u predstavi za odrasle. Od 55 ženskih uloga u domaćoj produkciji za najbolju glumicu publika je odabrala Katarinu Šestić u predstavi za djecu i Mateu Marušić u predstavi za odrasle.

Joza - plakat

Od 14 gostujućih predstava vinkovačka publika kao najbolju predstavu za djecu odabrala je “Korak po korak do čiste planete” GK Zorin dom Karlovac, a kao najbolju predstavu za odrasle “‘A. jmo P. robat ČEHOV. a” iste kazališne kuće. Nagradu za najbolju domaću predstavu za djecu ravnopravno su s istim brojem glasova podijelile predstave “Ljepotica i zvijer” i “Crvenkapica”, koprodukcije DK Branka Mihaljevića u Osijeku i GK Joza Ivakić. U kategoriji predstava za odrasle dobitnik je predstava “Tamo gdje tuga spava”, koprodukcija GK Joza Ivakić i Kazališta „Nova scena“ Vinkovci.

Zahvaljujući, svi nagrađeni, između ostaloga, istaknuli su kako je nagrada publike i najvažnija jer kazalište i postoji i glumci izlaze na pozornicu upravo radi publike. Nagrade nisu izostale niti za one u publici koji su se odlučili glasovati te tijekom 2021. godine dali ukupno 1481 glas. U emisiji Dnevni divan Vinkovačke televizije izvučena tri dobitna kupona. Sretni dobitnici su Slaven Červenjak, Vesna Nović i Jelena Sabo. Svatko od njih dobio je godišnju pretplatu GK Joza Ivakić za dvije osobe te poklon sponzora. „Kratkih rukava” nije ostala niti publika u kazalištu te je iste nagrade dobilo i dvoje gledatelja koji su izvučeni tijekom programa, Dunja Šaran i Marko Lončar.

Nagradu „Joza” prošle godine utemeljili su Gradsko kazalište Joza Ivakić, lokalne medijske kuće, Plava vinkovačka i Novosti, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija. Riječ je o cjelogodišnjoj priči koja je obuhvatila sve gostujuće i domaće izvedbe, izuzev vinkovačke predstave koja je ušla u izbor Festivala glumca 2021. Nagrada „Joza”, medalja s likom Joze Ivakića na hrastovoj podlozi, rad je vinkovačkog akademskog kipara i slikara Ivana Lončara Žana.

Tijekom programa mogli su se vidjeti i video podsjetnici na nagrađene predstave i uloge, a u glazbenom dijelu nastupila je vinkovačka „Septica”. Svečanost u kazalištu prenosila je Plava vinkovačka, a live stream mogao se pratiti i putem FB stranica: Novosti.hr i Radio Vinkovci.

I ne zaboravite – glasovanje za dobitnike nagrade „Joza” za 2022. godinu već je u tijeku. Zato uz ulaznicu uzmite i svoj kupon i dajte svoj glas.

Kako je to sve izgledalo, tko je sve bio- pogledajte u snimci prijenosa Vinkovačke Plave i u foto galeriji Dražena Bote:

« od 3 »
Designed by T-mark Vinkovci