Komedija “Šund naš svagdašnji”

Komedija “Šund naš svagdašnji”

Događaj Arhiva predstava

Šund naš svagdašnji

NEDJELJA 24. travnja u 20:00 h: komedija Roberta Krajinovića: ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI u produkciji Scena Adam.

Radnja predstave je smještena u tv studio lokalne televizije koja je u raspadu. Lijepa tv voditeljica Lana Pišček bori se sa amaterizmom i neradom zaposlenika na spomenutoj televiziji i na sve načine pokušava održati profesionalni nivo što joj baš ne ide lako od ruke. U svoju emisiju kolažnog karaktera ugošćuje razne tipove gostiju, od priprostog novopečenog saborskog zastupnika, preko wanna bee pjevačice i samoprozvane kraljice instagrama do netalentiranog nadobudnog pjevača iz talent showa… Pratimo niz komičnih pjevačkih i plesnih nastupa spomenutih gostiju i sve nam djeluje poznato, jer slične situacije svakodnevno gledamo na raznim televizijama koje nam nude obilje šunda i jeftine zabave.

Režija: Robert Krajinović

Igraju:

Monika Mihajlović- Lana Pišček televizijska voditeljica

Robert Krajinović – Ljubo Krtola poduzetnik, načelnik Općine Donja Guzina i saborski zastupnik, Neverina Kozica estradna zvijezda i influenserica, Kontuzije pacijent umobolnice

Adam Končić – Jaroslav Kurteš kamerman, Teletabo estradni djelatnik, Marinko Prce – Spidi pjevač iz talent showa

Tekst predstave je nastao kao posljedica dugogodišnjeg istraživanja svakodnevnog medijskog terora senzacionalističkih televizija sa svojim ispraznim i trivijalnim sadržajima prepunih bestijalnih likova bez znanja i zvanja, bolesno ambicioznih antitalenata koji nas maltretiraju svojim zavijanjem, raznih wanna bee estradnih umjetnica, paušalnih komentatora i modnih sveznadara, polusvijeta koji se bogati na račun nasilne popularnosti u raznim žutim medijima, a sve uz blagoslov širokih narodnih masa. Želja mi je bila kroz komediju sa elementima farse i parodije na šaljiv i duhovit način, sa dosta pjevanja i plesa prikazati sav šund i kič kojim smo svakodnevno okruženi.

TRAJANJE: 70,00 min.

CIJENA ULAZNICE: pretprodaja 50,00 / na dan izvedbe 60,00 / za grupe 40,00

Video najava: https://drive.google.com/file/d/1syn-kngPLOcFTd7_U43i3fUrv9EkQnAl/view

Designed by T-mark Vinkovci