Koncert Sare Renar

Koncert Sare Renar

Događaj Arhiva predstava

Sara Renar

PETAK 22. travnja, 20:00h: koncert Sare Renar

Sara Renar je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji.
Iza sebe ima pet diskografska izdanja. Album “Djeca” je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP “Jesen” Renar nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji najbolje vokalne izvedbe. “Tišina” iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a album je zaslužio nominaciju i IMPALA za europski album godine. Live album “Gdje povlačiš crtu” odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ, česta je suradnica književnih manifestacija “Goranovo proljeće”, “Tko Čita?”, “Sjećanje na Tina” i “Doručak kod Krleže”, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pjesnicima (Barbara Delać, Marija Dejanović) te radi glazbu za multimedijske projekte (“Radio Nostalgia from Mars” gaming OST). Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt Europske Unije za potporu mladih glazbenika “European Music Incubator”, europsku potporu za mobilnost umjetnika i Portunus te OneBeat Balkan umjetničku rezidenciju.

Posljednji studijski album Sare Renar “Šuti i pjevaj” objavljen je u izdanju Croatia Records 8.3.2021 a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri koji je potvrđen i sjajnim koncertnim nastupima u HNK Šibeniku te u Aquarius klubu u Zagrebu.

Više informacija:

www.sararenar.com

www.facebook.com\renarsara

https://www.instagram.com/sara_renar

https://sararenar.bandcamp.com/

Video:

 

TRAJANJE: 90 min.

CIJENA ULAZNICE: 40,00 kn pretprodaja / 50,00 kn na dan koncerta / 30,00 kn za grupe

Designed by T-mark Vinkovci