VRZINO KOLO na PLAVOJ VINKOVAČKOJ TV

VRZINO KOLO na PLAVOJ VINKOVAČKOJ TV

Dragi prijatelji kazališta i štovatelji Slavonije,

s ponosom najavljujemo televizijsko emitiranje komedije nastale prema tekstu Joze Ivakića: „Vrzino kolo“ na PLAVOJ VINKOVAČKOJ TV, u petak 24. travnja 2020. u 09:05 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskoga kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i Hrvatskoga kazališta u Pečuhu, a povodom obilježavanja 100 godina kazališnog života u Vinkovcima te 85 godina od smrti Joze Ivakića. Radi se o pitkom, dobro napisanom i zanimljivom tekstu koji ima jednu nevinost, iskrenost, ljepotu, a kako i ne, kad se radi o ljubavi, milovanju i voljenju. Sama radnja smještena je u varoš – urbano naselje te za razliku od većine tekstova koji se temelje na bogatstvu folklorne tradicije ovih prostora pokazuje i bogatstvo i postojanje „građanskog“ sloja.

„Okosnicu radnje čine ljubavne zgode i nezgode začinjene elementima komedije karaktera i zabune te se tako na samom početku upoznajemo s likom Harmonikaša /Grabancijaša koji u prologu najavljuje temu i svoju funkciju – kombinaciju Kupida i Lokija koji će usmjeravati emocije likova, ali im pri tome i otežavati posao obogaćujući i komplicirajući radnju. Radnja se odvija poput vrzinog kola u kojem s jedne strane sudjeluju stariji ženici matori Tutljo kočoperni Čiko,stari Rogonja, s druge strane udavače puštenica Julka, namiguša Kata i ofrkuša Ljubica. Svima im račune mrsi zgodni, mladi i sposobni Ženskar Jotina dok radnju začinjavaju konobarica, pomoćni harmonikaš, harmonikaš te varošani i plesači.“ (Alen Biskupović, Kazalište.hr)

AUTORSKI TIM:
Redateljsko vodstvo: Vjekoslav Janković
Likovna oprema: Saša Došen
Kostimograf: Saša Došen
Scenograf: Saša Došen
Glazba: Igor Valeri
Koreograf: Danijel Šota
Scenski pokret: Petra Blašković
Harmonika: Andrej Pezić
Snimatelj: Davor Šarić

Uloge tumače:
Ivan Ćaćić – ženskar Jotina
Matea Marušić – puštenica Julka (nominacija za NHG 2018.)
Katarina Baban – namiguša Kata
Denis Brižić – matori Tutljo (nominacija za NHG 2018.)
Hrvoje Seršić – kočoperni Čiko
Selena Andrić – ofrkuša Ljubica
Goran Smoljanović – stari Rogonja
Katarina Krištić – konobarica
Vladimir Andrić – harmonikaš/grabancijaš
Zorko Bagić – pomoćni harmonikaš/grabancijaš
varošani i plesači – Folklorni ansambl „Lisinski“, Vinkovci, umjetničko vodstvo Danijel Šota

Čuvajte sebe i svoje najmilije, ostanite doma i gledajte nas preko „malih ekrana“. U kazališnoj čaroliji možete uživati i iz svog dnevnog boravka!

FOTOGALERIJA, PROGRAMSKA KNJIŽICA i OBJAVE IZ MEDIJA:

http://www.kazaliste-vinkovci.hr/svecanost-obiljezavanja-100-godina-kazalisnog-zivota-u-vinkovcima-85-godina-od-smrti-joze-ivakica-te-10-godina-profesionalnog-rada/

VIDEO NAJAVA: https://www.youtube.com/watch?v=1CxhLFRLGIM

mozaik…vinkovci…10.11.2017.
gradsko kazaliste “joza ivakic”; svecanost obiljezavanja 100 godina kazalisnog zivota u vinkovcima i 85 godina od smrti joze ivakica, te 10 godina profesionalnog rada kazalista; centralno dogadjanje je premijera ljubavne komedije po tekstu joze ivakica “vrzino kolo”;
foto Gordan Paniæ
Designed by T-mark Vinkovci